donderdag 21 november 2013

DE dag! Althans...

Vandaag zou de grote dag moeten zijn. Domenic zou eindelijk geopereerd gaan worden.

ZOU...

want gisteren bleek dat de chirurg het niet aandurft om nu te opereren.
Na de hand-voet-mondziekte en een schimmelinfectie heeft Domenic sinds gisteren een andere (virale?) uitslag op zijn buik.

Het begon maandag met een paar pukkeltjes rond zijn insteek. Niks vreemds want dat komt vaker voor en gaat vaak even snel weg als dat het gekomen is.
Dinsdag viel het op het VKD op dat er wat meer pukkeltjes waren, maar aangezien we woensdag toch opgenomen zouden worden had ik geen haast om het ziekenhuis te bellen.

Gisteren kwamen Domenic, Collin en ik bepakt en bezakt aan in het ziekenhuis (papa moest nog even werken dus voor de rust van papa had ik Collin alvast meegenomen. We zouden toch met z'n allen in het Ronald McDonald-huis overnachten)

Voordat we naar de kamer mochten komen werden we eerst naar de onderzoekskamer gebracht. Daar is de kinderarts gekomen, die was een beetje aan het twijfelen over de uitslag dus hij heeft de zaalhoofd erbij gehaald. Zij vond dat het er allemaal wel okay uitzag. Voor een definitief "ja" moesten we toch wachten op de chirurg. Maar aan de telefoon gaf de chirurg al aan dat hij geen onnodige risico's wilde nemen en dus niet wilde opereren. Omdat het toch een vrij gecompliceerde ingreep is EN het in de romp is vindt hij het het risico niet waard. Je weet namelijk nooit wat zo'n infectie teweeg kan brengen als het eenmaal in de bloedbaan ofzo terecht komt.

De chirurg gaat contact met ons opnemen en als de uitslag dan weg is dan kan hij geopereerd gaan worden.

De kinderarts was er net zo min blij mee als dat wij zijn, maar het is wel beter.
Aangezien de operatie wel steeds dringender wordt  (ik slaap tegenwoordig 's nachts weer rechtop met Domenic op schoot) heeft de kinderarts (als hij haar nog te pakken heeft gekregen) gisteren met de MDL-arts gesproken en zij zou met spoed telefonisch contact met ons opnemen.


Dus we wachten nog even verder.....

donderdag 14 november 2013

Nog maar 7 nachtjes slapen!

Sorry voor de "lange stilte" rondom Domenic.
We hebben het allemaal erg druk gehad de laatste tijd.
Domenic is gelukkig snel genezen van de hand-mond-voetziekte maar had al snel weer iets anders te pakken. Namelijk een schimmelinfectie aan zijn billen. Daar heeft hij nu dus weer nieuwe medicatie voor.

Gelukkig heeft hij daar, over het algemeen, niet zoveel last van.

Verder hebben we dinsdag een telefoontje gehad van het ziekenhuis.
Komende woensdag worden we weer opgenomen en donderdag staat de operatie gepland. Nu hopen dat er niks meer tussendoor fiets waardoor de operatie niet door kan gaan.

Daarnaast hebben we ook steeds meer onderzoeken rondom Collin. Het wordt steeds duidelijker dat hij zich niet ontwikkeld zoals Thessa en Joshua, met name in zijn spraak/taalontwikkeling. We zitten nu bij een multi-disciplinair spraak-taal team in het AZM. De KNO-arts heeft hem al onderzocht en er zijn wat lichte complicaties wat betreft zijn oren en zijn (neus-)amandelen, maar de KNO-arts vindt het niet dringend genoeg om daar nu acuut iets mee te doen. Ook loopt hij nu bij een logopediste in het AZM die wat onderzoeken bij hem doet. Vorige week hadden we het eerste deel van het onderzoek en komende dinsdag hebben we het 2e deel. Als het goed is heeft ze daarna alle informatie verzameld die ze nodig heeft en kan er gekeken worden wat de volgende stap zal zijn.

Het houdt ons in ieder geval van de straat ;)


Zodra we meer weten laten we dat natuurlijk weten.


Fijne dag allemaal!!!



p.s.
Domenic is bij "bofkontje van het jaar" geƫindigd op de 10e plaats. Hij krijgt dus een mooi Jokie-pakket wat zeker in de smaak zal gaan vallen :)



En een mooie foto van Domenic op zijn droomdekentje!